Webb Uzay Teleskobu, başka bir selfie ile “mikro aşamalar” aşamasından geçiyor

NASA, James Webb Uzay Teleskobu’ndan (JWST) Webb’in optik performansının karşılayabileceği veya aşabileceğini doğrulayan yeni görüntüler yayınladı. Projenin bilimsel amaçları. Görüntüler, ayna hizalamasının ilerlemesini gösteren, teleskop tarafından tıklanan bir “selfie” içerir.

Bilim adamı Scott Acton bir video klipte, “Bir araya geldik ve Webb Teleskobu’ndan çıkan ilk kırınım görüntülerine baktık ve bir grup olarak gördüğümüz şey, uzaydan şimdiye kadarki en yüksek kızılötesi görüntülere sahip olduğumuzdur.” NASA tarafından yayınlandı.

Webb bilim adamları, 11 Mart’ta “mikro gradyan” olarak bilinen bir ayna hizalama aşamasını tamamladılar. Mikro gradyan aşamasında, birincil ayna bölümlerinin her biri, yalnızca NIRCam aleti kullanılarak tek bir parlak yıldızın tek, tek biçimli bir görüntüsünü üretecek şekilde değiştirildi. NIRCam veya Yakın Kızılötesi Kamera, JWST için birincil fotoğrafçıdır.

Ekip, tüm görsel parametrelerin kontrol edilip test edildiğini ve performanslarının beklentileri aştığını veya aştığını tespit etti. Webb’in optik yolunda herhangi bir kritik sorun, kontaminasyon veya ölçülebilir engel de bulamadılar. Teleskop, uzaktaki nesnelerden başarılı bir şekilde ışık toplayabilir ve bunu aletlere iletebilir.

Tek bir yıldızın bu birleştirilmiş görüntüsünün tek amacı, hizalamayı değerlendirmek için ona odaklanmaktı. Ancak NASA’ya göre Webb ve NIRCam optikleri o kadar hassas ki görüntüde arka plandaki galaksiler ve yıldızlar da görünüyor. (İmaj kredisi: NASA/STScI)

Webb Telescope eleman yöneticisi Lee Feinberg, “Webb’in başaracağı şaşırtıcı bilimi mümkün kılmanın yanı sıra, bu gözlemevini tasarlayan, inşa eden, test eden, başlatan ve şimdi işleten ekipler, uzay teleskopları inşa etmek için yeni bir yol tasarladılar.” Dedi. NASA blog yazısı.

Hizalamanın ince ayar aşamasından sonra, JWST mühendisleri NIRCam’ı teleskopun aynalarına tamamen hizaladı.

.

[ad_2]

Related posts

Leave a Comment